2010. január 31., vasárnap

Manapság, az internetes adatküldés világában éveket lehet lehúzni úgy, hogy személyesen nem találkozik az ember a munkaadóival. Én ma majdnem találkoztam a Dörmögős főnökasszonyommal, Zsoldos Júliával, de aztán közbeszólt a hó. Na bumm...pedig még meg is förösztöttem a testem, megkörmöltem a csülkeimet, és hónap vége ide, hideg januári csapvíz oda, még a februári fogmosásomat is előrébb hoztam a tiszteletére.
No de sebaj, jövőre is megyek még Budára !
Ezt a rajzot a gépen matatva találtam, a Télapó tizenkét hónapjához készült, de valamiért nem került bele a könyvbe.

2010. január 23., szombat

Ennek a rajznak a születésére jól emlékszem (2003). Saját baromfiudvaros mesémhez kellett egy lecsapó sastot rajzolni, magam elé vettem a papírt, és fél perc alatt megszületett ez, véglegesen, számomra hibátlanul és készen,mintha csak ott lett volna a papíron előtte is, fehér vonalakkal, amit nekem csak át kellett rajzolnom. Remek kis rittyentés volt, úgy éreztem, hogy tudok rajzolni.
No, ezt többek között csak azért írom, mert az utóbbi hetekben volt jó néhány olyan napom, amikor nem voltam épp jóban a vonalakkal. Először azt hittem, hogy kezdődő agytumorom van, vagy Parkinson kórom, ám később rájöttem, hogy csak szar a napom.

2010. január 22., péntek

Ganyézgattam a gépen és a Baromfiudvar meséi mappában találtam Böbét, a tyúkocskát, aki nagyon szeretne egy önálló mesekönyvben szerepelni.
Hát nem tudom....minden esetre itt a blogon a kiadatlan kapcsoló mögé rakom be ezt a bejegyzést, no meg a Dörmögősbe, mert, hogy valaha ott futtattam a tyúkjaimat - jó pénzért.
Egy strici voltam.

2010. január 20., szerda

Épp a Szivárvány márciusi számának rajzolása közben jutott eszembe, hogy milyen hálátlan vagyok ezzel a lappal, hogy szinte soha nem számolok be az ottani feladatokról......pedig sokat köszönhetek az újságnak, valamint volt és jelenlegi főszerkesztőjeinek, Lévai Erzsinek és Láng Hajnalkának. Figyelmetlenségem okait nem tudom, csupán így alakult.
Tény, hogy bizonyos tekintetben mások az itteni feladatok, több a környezetismereti, népszerű-tudományos rajz. Kevesebb a hely, ebből kifolyólag inkább a gyors, kisebb rajzokból, illusztrációkból készül több, melyek jól tördelhetően, szétszórhatóan szolgálják az illusztrálást, színesítést.
Ez itt fent, csak nem a vizek védelméről és a globális felmelegedésről szól?

2010. január 18., hétfő

Na, ezek olyan hangyaszerűek....meg orrszarvúbogár, és méhecskeizé. Legalább is remélem.
Amúgy befejeztem a könyvecskét, most jön az a rész, hogy elküldöm a Trixi szerkesztőségbe, és várom, Lajos eszközöl-e némi változtatást egyes rajzokon.

2010. január 12., kedd

Mitől tücsök is egy tücsök - elmélkedtem itt bölcsen nem is olyan rég, aztán több-kevesebb sikerrel megalkotásra is került a kis ízeltlábú (gekkóm kedvenc kajája) figurája. Aztán ennyi, mert hogy a "Tücsök a csónakos" című Trixi könyvecske többi figurájának rajzolása során aztán már csak futott a ceruzám ész nélkül, s habár a fickók kedvesek, bogárkutató legyen a talpán, aki megfejti, hogy vajon van-é rovar a földön, aki összefüggésbe hozható lenne a papíron láthatóakkal.

2010. január 4., hétfő

Véget ért a karácsonyi szabi. lottó ötös sehol, a mecénások is csak kushadnak.........mehetek vissza dolgozni. Így aztán nehéz megváltani a világot.
Nos, az ünnepek alatt sem sikerült Púpföldén mozdítanom, talán azért, mert Bogárfölde tücskei foglalkoztattak. Az örömbe így vegyül némi üröm.
Amúgy a tücsök sztori első részében van minden, mi szem szájnak ingere, vihar és árvíz, hős és megmentő, megmentettek és nyálas csigák, hallelúja és hare krisna.