2008. február 6., szerda

Idióta korszakomból egy kép, amire M a r a b u a következőket rittyentette a Kretén magazinban:

Magyar sikerek a nemzetközi porondon. Dr. Slaug Zsombor lóhimbai kisállattartó, a 2001-es Koppenhágai Májmételyfesztivál Pöttyösmétely Kategóriás díjnyertes tenyésztője, a Nagy Aranybeöntés Díj átvétele után.

Mindezek a Kisállatartó c. szaklapban, mely éppen abban a hónapban ezzel foglalkozott:

A MÁJMÉTELY

Ez a kedves, dallamos nevű kis házikedvenc méltán szeretett és dédelgetett háziállata sok-sok kisállatrajongónak. Ez a gazdijához híven ragaszkodó szerény kis élősködő nem igényel sok gondozást. Séta közben sem kell félni attól, hogy elkóborol, ugyanis kicsiny tapadókorongjával hűségesen csimpaszkodik a gazdi bélrendszeréhez, vagy külső hámszöveteihez.

Társas lény. Szereti, ha a hátát vakargatják. Nem féltékeny, elfogadja a gazdi más partnereit is: néha átvándorol a család egyéb tagjainak a bélrendszerébe , sőt, a többi kis háziállatot sem utasítja el. Aztán persze mindig visszatér a gazdihoz.

A májmétely valóban kisállat. Kert nélküli házban, panellakásban is tarthatjuk, nem zavarja a szomszédokat hangos ugatással, vagy röfögéssel, nem harapja meg a lépcsőházban lakó kisgyerekeket, egyszerű, csendes, szolid társ. Növekedéssel sem okoz kellemetlen meglepetéseket, mint például némely házi galandféreg, amelyik akár három méteresre is nőhet, és kilóg az erkélyre is. Nem, nem. A májmétely megbízható élősködő, méltán vált sok-sok állatbarát kedvencévé.

Méret: kisállatkategória, a gazdi zsírszöveteiben is elfér

Szín: változatos, a gyűjtő igényeinek megfelelően csíkos, foltos, terepszínű és tetovált változatban is

Előnyei: ragaszkodó, vidám, intelligens, szobatiszta

Hátránya: szereti a Dzsordzs Májkel számokat, és hangosan fújja az orrát


Nincsenek megjegyzések: