2012. január 20., péntek

Azt hallottam ma, hogy nekem, itt a munkahelyemen hamarosan megjön a kedvem, hogy önként lemondjak a fizetésem egy részéről.
Most azon gondolkodom, hogy ezt a hülyeséget hogy adjam be itthon a feleségemnek. Valahogy a robogó gazdaságra kellene hivatkoznom, de nem jut eszembe az érvrendszer egy része....

22 megjegyzés:

Béres Erika írta...

Hát ez szép...Én meg még a decemberi manós pénzemet hajtom.Dobálnak ide s oda:ahogy a szél hajlítja az ágat:-)Azt is már hallottam,hogy 2013 első negyedévére számítsam a kifizetést.De szerintem vicceltek:humoros kedvükben voltak.

Bloch Tamás írta...

Otthon mond azt, hogy kurvákra költöd, ez az új előírás a múzeumban. Egyrészt nem is hazudsz, másrészt ha elmeséli az asszony a faluban, lesz respekted a kocsmában.

Őszi Zoltán írta...

Ne mond ki a munkahelyem nevét, mert....mert....szóval érted....

Bloch Tamás írta...

Azt hallottam ma, hogy neked, ott a legelőn ... a többit javítsd Te ...

evetke írta...

Te kis buta!!!hát te írtad, hogy a "múzeumban". Most már mindenki tudja, hogy a múzeumban dolgozol, csak azt nem , hogy melyikben. Egyébként is te egy rémhír terjesztő kisiparos vagy. Én azt hallottam, hogy kafetériát kapunk, mint a nagyok.Csak győzzük elkölteni!!!

r2d2 írta...

Érdekes módon a az elmúlt rendszer kommunista szombatjai nem bántották a lelkedet, meg az sem, amikor a szocialista testvériség szellemében vagy dollárokat gurítottak az elvtársak Moszkvába, vagy éppen a világpiaci ár felett vett cukornádat (belőle készült cukrot).
Ja, hogy nem közvetlenül a te zsebedből emelődött ki? Ezért is van ott az ország, ahol.

evetke írta...

Kedves r2d2 enm értem, hogy miért a kis keresetű emberektől veszenk el újra, meg újra. és akik 500ezer felett keresnek miért kapnak plusz juttatásokat. Ja a cocializmusban volt kommonista szombat de annak volt kézzelfogható eredménye.A cukor jó téma.Régen volt 6 cukorgyárunk, most 1 van és importáljuk a cuktot.Volt biztonság ,mezőgazdaságunk és iparunk. Most sok-sok éhező földönfutó ember, és sok éhező gyerek. Bocsáss meg Zoli!!! Ez az oldal nem a panaszláda .

Őszi Zoltán írta...

jastedno
Én Őszi Zoltán vagyok, blogom, véleményem nyíltan itt.
Te ki vagy r2d2?

r2d2 írta...

Evetke,

több ponton is pontosításra szorul, de legalábbis kiegészítésre, amit írsz. Az egyik az, hogy az ország működtetésében MINDENKINEK, a kiskeresetűnek is részt kell vennie, a jövedelemviszonyai szerint. Ebből következik - és a diszkrimináció tilalma mentén szőve - hogy egyforma szolgáltatásért egyforma fizetség jár. A kis jövedelmű ugyanazt az ellátást kapja a kórházban (hacsak meg nem fizeti a magánrendelést) mint a magasabb jövedelmű, ugyanazon a rossz közúton zötyög mint a másik és még sorolhatnám.
De fordítsuk vissza ugyanazt, amit te írsz, csak az ellenkező irányból nézzük. A kis jövedelműnél még nincstelenebb a semmilyen jövedelmű kisebbség. Feltételezem, te is háborogsz, amikor azok úgymond a semmiért hasonló ellátást kapnak - és most maradjunk az eredeti példámnál - a kórházban, és ő csak ugyanazt mondja mint te.
Aki 500 ezret keres, az többet is adózik, jobban hozzájárul a költségvetéshez, mint te, mondjuk a 150 ezres fizetéseddel, ugyanis az 500 ezernek a 16%-a több, mint a 150 ezer 16%-a,
Mi a baj?

Őszi Zoltán: miért kérdezed? A személyem a fontos, vagy a véleményem, egy, a vélemények megismerésére szolgáló blogban?

Bloch Tamás írta...

Zoli, ha kíváncsi vagy rá itt a leírásának egy részlete a Wikipédiáról:

Típus: R2 Asztrorobot (Ipari Automatakartell)

Jellemző: Elektronikus csipogása megértéséhez protokoll droidra van szükség.

Őszi Zoltán írta...

Szia!

Szeretem a nyíltan vállat véleményeket. Az internet nagyon elszabadította a klaviatúra mögé bújt bátrakat.
Elméletileg ma itt senkinek semmi baja sem lehet a véleményéért.
Vélemény?

Üdv.: őszi Zoltán

r2d2 írta...

Majd amikor Ön érdemben a problémára válaszol, nem pedig a személyazonosságomat firtatja.
Majd ha egy párkeresőn találkozunk, akkor érdekelheti a CV-m.

Bloch úr:

Értem a szavai mögötti célzást, és hát tulajdonképpen igaza van, bizonyos információkat az arra alkalmatlan egyedek tényleg csak egy protokoll-fordítóval értenek meg.
;-)

Őszi Zoltán írta...

Tomi!
Hol lehet egy ilyen protokoll robotra szert tenni?

evetke írta...

Kedves R2d2!
Elbeszélünk egymás mellett.Én szívesen fizetnék több adót 34 évi munkaviszony után,ha nem kapnék nettó 75 ezer Ft-ot.Én azt nem értem, hogy tőlem miért vették el 3 éve a 3000Ft-os ebédhozzájárulást, míg a magas fizetésűek 50-100ezer ft-os kafetériát kapnak.És félre ne értsen, nem azoknak a nálam magasabb fizetésű emberektől írígylem a fizetésüket, akik sokat tanultak és felelősségteljes munkákat vagy nehéz munkákat végeznek, hanem azoktól, akik az egyetemről a politikusi pályára léptek , soha nem dolgoztak és mégis többszörös milliomosok. Szerintem az összes DOLGOZÓ embernek kevés a fizetése.Addig, amíg a meszekok nem adnak számlát, amíg a mezőgazdaság és egy kis ipar áll helyre és a multik fele legalább nem vonul ki, addig itt nem lesz semmi változás.teljesen igazad van, aki többet keres, többet adózik. És talán semmin sem vitatkoznánk, ha mindkettőnk adójának nagy része nem az ingyenélő kissebség zsebébe menne. Hát igen, itt kellene kezdeni a megszorításokat és nem azoknál akik becsületesen dolgoznak.

Bloch Tamás írta...

Nos a protokoll droid beszerzése teljesen értelmetlen dolog bár nem lehetetlen. C-3PO a neve. Ha erre nem futja itt egy fordító ingyen: http://r2d2translator.com/. Azonban sok értelme nincs, mivel r2d2 soha nem rendelkezett saját gondolatokkal. Az intelligenciája mindössze odáig terjed, hogy bármely rendszerbe be tud hatolni és onnan információkat letölteni vagy abban zavart okozni. Ám a letöltött információkat bármiféle értelmezés nélkül, csak szolgai módon továbbítja, anélkül, hogy azok bármilyen módon is hatnának a saját tudatára, nehogy megzavarják a céltudatos működését (lásd Leia hercegnő üzenetének kivetítését bárkinek aki feltöri a védelmet). Viszont rendkívül hűséges, így küldetését bármi áron, tűzön vízen végrehajtja. Ettől rendkívül kellemetlen is tud lenni az állandó tolakodásával. Ha jól emlékszem az egyik részben Luke úgy oldotta meg a problémát, hogy egész egyszerűen kikapcsolta. Egy másik részben viszont szét akarták szedni, egy harmadik részben pedig egy időre elmerült a mocsárban. Észérvek nem győzik meg, viszont szintén valamelyik részben egy szörny ha jól emlékszem egyszerűen hanyatt löki.

evetke írta...

Előző mondandómban azt akartam írni, hogy a mezőgazdaságunkat és az iparunk egy részét is helyre kellene állítani.

Őszi Zoltán írta...

Tyű öcsém, te nagyon otthon vagy ezekben a robotokban! Ezt az r2dr-s modellt nem lehet átalakítani nyúlól-ganyézásra? Tavasszal újra akarok nyulakat tartani, de ésszerűsíteni akarom a velük való munkát.

Bloch Tamás írta...

Sajnos ilyesmire alkalmatlan, bár rengeteg ki-be tolható adapter rejtőzik benne, ki tudja. A bakot lehet hogy helyettesíthetné ideig óráig de szerintem hamar lemerülne. De itt sem teljesen haszontalan, látod evetke milyen jól elvan vele. Lehet, hogy igazáiból ő Tompika csak most sztarvarszosat játszik, ahogy a besenyőpistabácsi meg a boborján tanította neki, hogy hogyan bosszantsa evetkét.

Névtelen írta...

Na azért nem gondoltad volna, hogy egy marha ekkora felhajtást tud csinálni....

r2d2 írta...

Evetke (maradjunk akkor a tegeződésnél),

az állam (és egykoron a király is) mindig is jobban megfizette a saját kiszolgálóit. Te esetleg a talpnyaló titulust használnál, de akkor is ugyanarról van szó.
A politikusi pálya senki elől el nem zárt, lehettél volna te is, de kérlek, az ilyenkor hangoztatott "nekem nem venné be a gyomrom" tirádát most mellőzd, ha ez a szándékodban is állt.
Maszekok... te valami régi vágású ember lehetsz, mert manapság a vállalkozó a pontos megjelölés. Amúgy meg ha mindenről adna, és mindent befizetne, akkor neked rövid időn belül nem lenne hová menni "maszekoltatni", és bár feltételezem, hogy nem hiszed el, de sajnos így van. Amúgy a politikusi pálya mellett a "maszek" jövedelemszerzés lehetősége is nyitva áll mindenki előtt, meg lehet mutatni, hogy ebben a környezetben hogyan lehet úgymond tisztességesen vállalkozni.

Bloch Tamás:

...ez jól sikerült, istenuccse! Szerencsére ismerem a történetet én is, és habár a részletekben neked igazad van, de a mondanivalót nem ismerted fel. Az említett robot a benne rejlő típusidegen tulajdonságok miatt sokkal-sokkal messzebb vitte, mint egy átlag asztromechanikai droid, akik tulajdonképpen a zűrhajók irányítására terveztek, és tulajdonképpen ha ő nem lett volna, aki a beletervezett logikai egységek segítségével sikerre vitte az egész történetet - nem kisebbítve persze a többi szereplő cselekedetét - akkor most nem lenne miről beszélnünk.

Bloch Tamás írta...

Fordítok Zoli ha megengeded:

"... Az említett robot a benne rejlő típusidegen tulajdonságok miatt ... aki a beletervezett logikai egységek segítségével sikerre vitte az egész történetet ..."

r2d2 eredeti funkciói; kifinomult számítógépes javítások, információ visszanyerés és tárolás, vadászgépjavítás, másodpilótai minőség. A benne rejlő "típusidegen" dolgokat a gazdája Luke szerelte bele, hogy meg tudja védeni magát (mert azt a gazda is sejtette, hogy a szolgálatában végzett küldetések veszélyesek is lehetnek), ezek pedig sokkoló, periszkóp, és egy körfűrész. Így nem szabad csodálkozni azon, hogy bármely rendszerbe be tud férkőzni, anélkül, hogy a maga valóságában is megjelenne (periszkóp funkció), de csak azért, hogy ott sokkoló hatású megnyilvánulásokkal megpróbálja elemeire bontani a megbízójának nem tetsző struktúrát (körfűrész), lehetővé téve ezáltal a gazdi sikerét.

Beláthatjuk tehát, hogy fontos és hasznos nekünk, mint egy franciakulcs McGryver-nek. Szorult helyzetünkben és esetleges bezártságunkban még akár el is beszélgethetünk vele, de gondolkodást és értelmes választ azért még ekkor sem várunk el tőle. Egész egyszerűen nem erre tervezték, adott helyzetben döntésképtelen. Simán kinyitható vele mérges gáz is az levegő helyett. Persze amikor kell akkor nagyon kell, mint a "papír ami kéznél van", akár verset is írhatunk rá, de azzal számoljunk, hogy az így feljegyzett gondolatokat előbb utóbb befedi valami jobban odaillő matéria, elfedve az eredeti jelentést.

Eddig sem volt és ezután sem lesz miről beszélni vele.

r2d2 írta...

Tamás,

van valami lelki traumája, hogy a nickemből következtetsz rám, ráadásul a mondatokból részeket kiragadva?
:-)
Feltűnő a Zoltán hallgatása és a te mellébeszélésed a szocialista szombat megítélését illetően. Csak nem egy egykori párttagot van szerencsém benned megismerni?