2008. december 8., hétfő

Mit nekem rajzolás, ha lehet tehenet elletni.....mert ugye kinek szólnak, ha a falu egyetlen tehenes gazdájának ellik a barma.....hát persze, hogy nekem !
Ez a látvány fogadott amikor belépék az istállóba...Csanát, a helyi ellető mestert valami megpórbálta behúzni a tehénbe! ( Csana amúgy nagyon ott van az elletés mikéntjében, de a honlapját ne keressétek, ellenben mindig megtalálhatjátok a helyi csárdában. Most is onnan érkezett és a csata végeztével oda is távozott. )
Csana amúgy némi nyúlkálás után megállapította, hogy a jószág ott bent elvétette az irányt, azaz farfekvéses. Próbált hátul valami fényt beengedni, hogy arra talán kifelé jönne a barom, de sajna amaz nem vette a lapot.
Eme díszes kompánia várta a kimeneti oldalon a kis barmot. Nem is lenne csoda, ha e miatt akart volna inkább bent maradni.
Nos hát....szerénységem. Hátul némi szaros, valaha meszelt fal, kezemben kötél, a kötél végén a bornyúú. Én is nagyon erős vagyok, hát még a többiek, akik a kocsmából jöttek !! Ám még így is megértük kihúzni a kis fenevadat!
Még a szerencsétlen kismamát is seggre rántottuk, a jászólt odébb húztuk, az istálló falát behorpasztottuk, és még a szomszéd telken, a kutat is arrébb mozdítottuk......a nagy húzásban.
Íme Ő....egy életre keltő vödör víz társaságában. Nagyon elcsigázott volt szegény, amit nem is csodálok, hisz ha engem is a lábamnál fogva húzna egy csomó parázna, gumicsizmás, pulóveres, sörszagú ember....hát én is csak feküdnék egy darabig a szaros szalmán!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Deli vitéz legények, szép magyar leventék!
Köztük az a pörge bajszos, ajha!

De a nő se rossz, az a nagykeblű!
Kár, hogy nem szőke.

Az élmény persze örökre megmarad.
Ilyenkor szokják mondani a népek az egyszeri karikaturistának: Na, Zolikám, most már lesz mit megrajzolni, mi?

Őszi Zoltán írta...

Hát biza, még mindig az élmény súlya alatt görnyedék!

Békési Joe írta...

Elletés után rajzolni! Kipróbáltad?

Őszi Zoltán írta...

Elletés után fürdeni, ruhákat kimosni....ez a feladat ! És élménybeszámolót írni !

Névtelen írta...

Aszt hadd hallom, kollega, mi is lett az unoka neve?